page_banner

Стратешки синергии: Workersbee и ABB создаваат иднина во одржливиот електричен транспорт

На 16 април, во динамична атмосфера на растечкиот глобален пазар за електрични возила (ЕВ), беше формиран значаен стратешки сојуз помеѓу АББ иРаботничка пчела. Партнерството се фокусира на развивање и унапредувањеИнфраструктура за полнење ЕВ, означен со потпишување на Договор за стратешка соработка на производствената локација на Workersbee во Вукси.

 работничка пчела (2)

Ова партнерство го истакнува здружението на долгогодишното искуство на ABB во електрични решенија и индустриска автоматизација со експертизата на Workersbee во дизајнот и производството на технологија за полнење EV. Овој заеднички напор е насочен кон поместување на границите на она што е моментално остварливо во решенијата за полнење ЕВ, промовирајќи промена кон поодржливи енергетски практики во транспортниот сектор.

 

ABB и Workersbee се посветени на иновации во сферата на технологијата за полнење, за да ги направат електричните возила поодржливи и достапни. Партнерството има за цел да ја рационализира ефикасноста на процесите на полнење, да ги подобри безбедносните стандарди на опремата за полнење и да ги намали вкупните трошоци поврзани со полнењето на електричните возила.

 

Соработката не е само доказ за заедничките цели на двете корпорации, туку и стратешки потег за зајакнување на нивните позиции на конкурентен пазар. Со комбинирање на нивните технички и пазарни предности, ABB и Workersbee се стремат да ја водат одговорноста кон позелена иднина, нагласувајќи ја важноста на одржливиот развој во индустријата за електрични возила.

 

Овој стратешки потфат е поставен да отвори нови патишта за двете компании да влијаат на глобалниот пазар, зголемувајќи ја употребливоста и привлечноста на електричните возила преку иновативни решенија за полнење кои ги задоволуваат барањата на современите потрошувачи и придонесуваат за зачувување на животната средина.


Време на објавување: април-17-2024 година
  • Претходно:
  • Следно: